Selecteer een pagina

Ons verhaal

Speciaalzaak Jan Witvoet uit Dalen – Sinds 1938

Al vanaf 1935 een vertrouwd familiebedrijf in Dalen

Bij Jan Witvoet Wonen vind je inspirerende woon- & huishoudaccessoires die je in de doorsnee winkel niet tegenkomt.

  • Persoonlijke hulp bij het zoeken naar de juiste decoratie items voor jouw woning.
  • Probeer een woonaccessoire eerst thuis uit.
  • Je kunt je woon- & huishoudaccessoires ook thuis laten afleveren.

 

Marian Witvoet vertelt:

Speciaalzaak Jan Witvoet is een echt en hecht familiebedrijf met een lange historie. Het begon allemaal in 1935. In dat jaar openden mijn oma en opa (Jan Witvoet sr. en zijn vrouw Janna) een winkel in galanterieën (plus schildersbedrijf) in Dalen. De winkel kreeg de naam Jan Witvoet.

In de crisisjaren en de daaropvolgende Tweede Wereldoorlog hadden mijn grootouders het als ondernemers lastig. Toch hield de winkel stand. In 1956 werd de zaak zelfs volledig gemoderniseerd.

Uitbreiding

Een andere grote stap die ons familiebedrijf maakte, was aan het begin van de jaren zeventig. Toen nam ons assortiment aan woonaccessoires, huishoudelijke artikelen, galanterieën en speelgoed flink toe. Vervolgens werd ook de winkel groter, want we lieten er een stuk aanbouwen. In juli 1974 was het dan eindelijk zover en beschikten we over een geheel verbouwde winkel. Ons schilderbedrijf deden we 2 jaar later van de hand.

Tegenwoordig bestaat Speciaalzaak Jan Witvoet uit twee delen. In het linkergedeelte bevindt zich onze jacht- en schietsportwinkel, gerund door mijn vader, Jan Witvoet jr. Hij kwam in 1968 terug naar Dalen om zijn ouders te ondersteunen in de winkel en in het schildersbedrijf. Uiteindelijk opende hij in 1979 “Jan Witvoet Jacht & Schietsport” in ons pand.

Eigentijdse woon- & huishoudwinkel

Mijn moeder, Willie Witvoet-Padding, nam de winkel in galanterieën en huishoudelijke artikelen voor haar rekening. Die vind je in het rechtergedeelte van ons pand. Deze winkel is nu uitgegroeid tot een eigentijdse woon- & huishoudwinkel met merken als Emma Bridgewater, Bastion Collections, Zeller Keramik, Dutz en nog veel meer!

Zelf ben ik bijna 25 jaar werkzaam geweest in het inkoopvak (bij Macintosh Retail, Strukton en Dura Vermeer). Ik ben er heel dankbaar voor dat ik dankzij mijn ouders, mijn studie en werkervaringen veel van de wereld heb mogen zien. Het verlangen om weer echt thuis te komen, bleef echter altijd in mijn hoofd spelen. In januari 2018 ben ik dan ook teruggekeerd naar mijn geboortedorp Dalen om mijn ouders te helpen.

Sindsdien zetten we samen de winkel voort. Die vertrouwde ‘stenen winkel’ van mijn opa en oma, en later van mijn vader en moeder, waar ik al van jongs af aan te vinden was. Als klein meisje pakte ik er de cadeautjes in en hielp een handje met het inrichten van de etalages. Harstikke leuk vond ik het, zeker wanneer er creativiteit aan te pas kwam.

85 jaar ervaring gevat in een eigentijds jasje

Bij ons staan vakmanschap, creativiteit en persoonlijke benadering voorop. Als je éénmaal bij ons bent geweest, begrijp je wat wij hiermee bedoelen! Daarom hebben we ook gekozen voor een informatieve website en niet voor een bestelwebsite.

Wil je toch een product thuisbezorgd krijgen? Dat kunnen we natuurlijk altijd regelen. Stuur dan gerust een e-mail of bel ons even op.

Wij verheugen ons op jouw bezoek!

Witvoetje worden?

Meld je dan nu GRATIS aan en word ook een 'witvoetje' en ontvang maandelijks leuke updates!