Selecteer een pagina

Ons verhaal

Speciaalzaak Jan Witvoet uit Dalen – Sinds 1938

Een familiebedrijf uit Dalen

Speciaalzaak Jan Witvoet, een echt en hecht familiebedrijf met een lange historie. In 1938 begon het allemaal met een schildersbedrijf en een winkel in galanterieën van Jan Witvoet sr. en zijn vrouw Janna in het Drentse Dalen. In 1956 werd de zaak compleet gemoderniseerd. Begin jaren 70 werd er een groot deel bij de winkel aangebouwd, wat in juli 1974 resulteerde in een compleet verbouwde winkel.

Jan jr. is na zijn technische opleidingen werkzaam geweest bij Stork in Hengelo. Toen zijn vader ziek werd, is hij teruggekeerd naar Dalen om daar zijn ouders te helpen. Hij werkte jaren met plezier met zijn ouders mee, maar zijn echte passie lag op een ander vlak: jacht & schietsport, daar lag zijn hart! Na diverse specialistische opleidingen en veel praktijkervaring werd “Jan Witvoet Jacht & Schietsport” in 1979 een feit.

Speciaalzaak Jan Witvoet is opgedeeld in twee delen, links betreedt u het hierboven omschreven deel van Jan, rechts zwaait zijn vrouw Willie de scepter.

Woon- & huishoudwinkel

Willie Witvoet-Padding, zette de winkel in galanterieën en huishoudelijke artikelen voort. Deze winkel is nu is uitgegroeid tot een eigentijdse woon- & huishoudwinkel met merken als Emma Bridgewater, Bastion Collections, Zeller Keramik, Dutz en nog veel meer!

Na bijna 25 jaar in het inkoopvak actief te zijn geweest bij Macintosh Retail (o.a. Kwantum), Strukton en Dura Vermeer, besloot Marian Witvoet, de dochter van Jan en Willie, terug te keren naar haar geboortedorp. Ze is er erg dankbaar voor dat haar ouders, haar studie en werkervaringen haar de mogelijkheid hebben gegeven veel van de wereld te mogen zien. Het verlangen om weer echt thuis te komen, bleef altijd in haar hoofd spelen. Al van jongs of aan was zij te vinden in de winkel van haar opa en oma en later van haar vader en moeder. Vanaf januari 2018 zit Marian samen met haar ouders in de zaak. Het is haar passie ‘de stenen winkel’ samen met haar ouders voort te zetten.

80 jaar ervaring gevat in een eigentijds jasje

Omdat vakmanschap, creativiteit en persoonlijke benadering bij ons voorop staan, hebben wij ervoor gekozen een informatieve site te ontwikkelen en geen bestelsite. Als u éénmaal bij Speciaalzaak Jan Witvoet bent geweest, zult u begrijpen wat wij hiermee bedoelen! 

Dat neemt niet weg dat u gerust een mail kunt sturen of even bellen, er kan altijd wat geregeld worden betreffende het opsturen van producten!

Speciaalzaak Jan Witvoet. Wij verheugen ons op uw bezoek!

Witvoetje worden?

Meld je dan nu GRATIS aan en word ook een 'witvoetje' en ontvang maandelijks leuke updates!